072 - 520 00 79 info@13balcken.nl

Diner

Onze chefs werken uitsluitend met dagverse producten, veelal uit Alkmaar en omstreken. De menukaart is Frans georiënteerd met enkele internationale uitstapjes en wordt, met de seizoenen mee, vier keer per jaar vernieuwd. Tevens is er elke week een verse, wisselende vis van de markt op de kaart te vinden.

starters

Brood
roomboter | olijfolie | rucola tapenade
€ 5
Toast gravad lax
ingelegde zalm | dille | limoenmayonaise
€ 6
Huisgemaakte risotto bitterballen (v)
Old Alkmaar | peppadew mosterd
€ 6

voorgerechten

Linzen-currysoep (v)
naan brood | crème fraîche
€ 7
Ossenstaartsoep
prei | winterpeentjes | bosui | madeira
€ 8
Carpaccio
in rode wijn gemarineerd | worcestershire-mayonaise | rucola | valgrana | toast
€ 9½
Proeverij
pastrami van hertenbout met appel-grapefruit compote | cranberry-espuma met kruidkoektoast | krokant eendenboutje met piccalilly-mayonaise | pompoensoepje
€ 13
coquilles
serranoham | gebrande bloemkool | bloemkoolcrème | beurre noisette
€ 12½
Zalmrillette
crème van geroosterde tomaat | toast | kappertjesdressing | roze garnaaltjes
€ 10
Roodpootpatrijs
gorgonzola croutons | roomsaus | poftomaatjes | rucola
€ 10
Cavolo nero-porcini ravioli (v)
gorgonzola croutons | roomsaus | poftomaatjes | rucola
€ 9

hoofdgerechten

 

ierse steak
béarnaise saus | haricots verts | koolraap | frites
€ 23
Hertenbiefstuk
whisky -en tijm wildjus | krokante ravioli van wildstoof | knolselderij crème | bospeentjes en krieltjes
€ 24
Wildzwijnrack
Pedro Ximénez saus | gepofte pompoen | spruitjes crème | pommes dauphine
€ 24
Eendenborstfilet
morilles saus | snijbonen | bitterbal van eendenbout | aardappelmousseline met truffel
€ 23
Stoofpotje rundvlees
rode kool | kaneel olie | aardappelmousseline
€ 20
Sliptongen
in roomboter gebakken | tartaarsaus | frites
€ 21
Vis van de markt
wisselend gerecht
dagprijs

Gnocchi met gamba’s

geroosterde pompoen met oesterzwammen | bosui | pecorino | peterselie-roomsaus

€ 20

Gnocchi (v)

geroosterde pompoen met oesterzwammen | bosui | pecorino | peterselie-roomsaus

€ 18

Salade Egmondse bol (v)

Egmondse geitenkaas | bospeen | pecan | dadels | tuinkruiden-dressing | toast | frites

€ 17

nagerechten

 

Key lime pie
vanille-ijs | slagroom  
€ 8
Crema catalana espuma
tuile | zwarte -en rode bessen met likeur-suikersiroop
€ 7
Bramen-mascarpone ijs
Sinaasappel-vanille saus | amandelkruim | slagroom  
€ 6
Kaasproeverij
drie soorten kaas van kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal in Alkmaar | ananaschutney | kletzenbrood
€ 9
Vanille-ijskoffie
bol vanille-ijs met een espresso, amandel siroop en stroopwafel kruim
€ 6