072 - 520 00 79 info@13balcken.nl

Diner

Onze chefs werken uitsluitend met dagverse producten, veelal uit Alkmaar en omstreken. De menukaart is Frans georiënteerd met enkele internationale uitstapjes en wordt, met de seizoenen mee, vier keer per jaar vernieuwd. Tevens is er elke week een verse, wisselende vis van de markt op de kaart te vinden.

starters

Brood
roomboter | olijfolie | rucola tapenade
€ 5
Toast gravad lax
ingelegde zalm | dille | limoenmayonaise
€ 6
Huisgemaakte risotto bitterballen (v)
Old Alkmaar | peppadew mosterd
€ 6

voorgerechten

Linzen-currysoep (v)
naan brood | crème fraîche
€ 7
Bouillabaisse
rode poon | mossels | toast | rouille
€ 8½
Carpaccio
in rode wijn gemarineerd | worcestershire-mayonaise | rucola | valgrana | toast
€ 9½
Proeverij
ragù d’anatra op een mini brioche | gefrituurde ansjovis met salie en tomaten karamel |

Zaanse mosterdsoep met uitgebakken guanciale 

€ 12
Sticky ribs en gamba’s
savooiekool salade | bosui | gefrituurde uitjes | sweet soy  
€ 10
Dungesneden kabeljauwfilet
paddenstoelenduxelles | walnotenpesto | aardappel crisp | mizuna  
€ 10
Noord-Hollandse Messeklever (v)
crème van deze bijzondere en unieke Noord-Hollandse kaas | gefrituurde bloemkool |

zacht gegaarde eidooier | gegrilde groene asperge  

€ 9

hoofdgerechten

 

Steak bavette van Hollands dubbeldoel rund
uiensaus | gepofte knolselderij, courgette en bonenkruid | pommes dauphines
€ 23
Ibérico varkensrack en langzaam gegaarde wang
rodewijnsaus | parelgort | gestoofde prei | gegrilde Amsterdamse uitjes
€ 24
Parelhoen
lardo di Castellucchio | port-tijmsaus | gepofte paddenstoelen | spruitjes | aardappelmousseline
€ 22
Stoofpotje rundvlees
boerenkoolstamppot | guanciale | mosterdolie 
€ 20
Sliptongen
in roomboter gebakken | tartaarsaus | frites

dagprijs

Vis van de markt
wisselend gerecht
dagprijs
Gnocchi met gamba’s
gepofte pompoen en paddenstoelen | cavolo nero | gegrilde uitjes | roomsaus  
€ 20
Gnocchi (v)
gepofte pompoen en paddenstoelen | cavolo nero | gegrilde uitjes | roomsaus  
€ 18
Salade Egmondse bol (v)
Egmondse geitenkaas | bospeen | pecan | dadels | tuinkruiden-dressing | toast | frites
€ 17

nagerechten

 

Chocolate mud pie
vanille-ijs | karamelmousse
€ 8
Pure chocolademousse
hazelnootkruim | tuile | slagroom
€ 7
Citroenijs
muntsiroop | gesuikerde amandelen | slagroom 
€ 6
Kaasproeverij
drie soorten kaas van kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal in Alkmaar | kweepeergelei | kletzenbrood
€ 9
Vanille-ijskoffie
bol vanille-ijs met een espresso, amandel siroop en stroopwafel kruim
€ 6