Onze Zuid-Afrikaanse wijnen zijn door drievoudig vinoloog van het jaar Udo Göebel (WineMatters) op één van zijn vele wijnreizen zorgvuldig geselecteerd. Hieruit hebben Udo en uw gastheer Sander de Boer met smaak onze wijnkaart samengesteld.

Onze huiswijnen:

 

Cape Bridge Cabernet Sauvignon - Shiraz

Soepel, sappig, geur en smaak van zwarte bessen en pruimen.

Een voordeel van wijn van rijpe druiven is dat hij lekker fruitig smaakt.
Rijpe druiven zorgen echter wel voor veel alcohol in de wijn en dat smaakt niet altijd goed. De Perdeberg Winery zoekt naar het perfecte evenwicht. Ze gebruiken moderne technieken, zoals micro-oxidatie, zodat de wijn mild en fruitig is. Hij hoeft niet op dronk te komen,
dat is hij meteen al.

Deze wijn is gemaakt van 56 procent Cabernet Sauvignon en 44 procent Shiraz. 

Cape Bridge Chardonnay

Deze wijn is lekker fris, met een geur van abrikoos en perzik. Typisch Chardonnay, zonder dat overdreven vettige.

Deze wijn is gemaakt door de Perdeberg Winery, de wijngaarden liggen in Agter Paarl. Dat is een warm wijngebied en de wijngaarden worden niet geïrrigeerd. Dat zorgt ervoor dat er weinig druiven groeien, maar de druiven die hier worden geoogst hebben een hoge kwaliteit. De bodem zit vol verweerde leisteen, zodat water goed wordt vastgehouden.

Chardonnay wordt vaak gerijpt in houten vaten die nogal wat invloed hebben op de smaak, maar tegenwoordig worden steeds meer Chardonnays gemaakt zonder hiermee te overdrijven. Het resultaat zijn lekker frisse, fruitige wijnen.